'Tovenaar' Coutinho speelt Willian uit de basis bij Brazilië

Reacties

Brazilië hervat vrijdagnacht de WK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Bolivia (aftrap 02.45 uur). Bondscoach Tite geeft Liverpool-middenvelder Philippe Coutinho de voorkeur boven Willian van Chelsea.

'Tovenaar' Coutinho speelt Willian uit de basis bij Brazilië

Coutinho wordt beloond voor zijn uitstekende start bij The Reds. Onder manager Jürgen Klopp is hij als linksbuiten een belangrijke schakel in het spel van Liverpool. Met vier doelpunten en drie assists in acht officiële wedstrijden is zijn rendement hoog. Zijn technische vaardigheden leverden Coutinho vorig jaar al de bijnaam 'de kleine tovenaar' op onder de fans van Liverpool.

Dat is precies de reden dat Tite Coutinho tegen Bolivia verkiest boven Willian. 'Waarom Coutinho in plaats van Willian? Er is een reden waarom hij de tovenaar wordt genoemd. Het was een lastige beslissing, maar dit is het moment van Coutinho. En in het voetbal moet je het moment volgen', sprak de bondscoach in aanloop naar het duel met Bolivia.

Willian op de training van Brazilië, terwijl Coutinho toekijkt.
Willian op de training van Brazilië, terwijl Coutinho toekijkt.

Bij Brazilië keert verdediger Thiago Silva na vijftien maanden afwezigheid terug in de nationale ploeg. Coutinho vormt tegen Bolivia waarschijnlijk de aanval met Barcelona-ster Neymar en het negentienjarige toptalent Gabriel Jesus. Coutinho vult dat tweetal volgens Tite goed aan. 'Met zijn passes creëert hij ruimte. Ik houd van zijn mobiliteit. Hij was belangrijk als invaller in de laatste twee wedstrijden.'

In de gewonnen WK-kwalificatieduels in september met Ecuador (3-0) en Colombia (2-1) viel Coutinho na een uur in voor Willian. Brazilië ligt op koers om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. Na acht wedstrijden staat de ploeg van Tite tweede, met één punt minder dan Uruguay. Toch liggen achtervolgers Colombia en Ecuador op twee punten achterstand op de loer. Een misstap kan direct voor problemen zorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.