Totti helpt Roma aan eerste zege

Francesco Totti heeft AS Roma geleid naar de eerste zege van het seizoen. De aanvaller scoorde drie keer in een door rode kaarten ontsierde wedstrijd. Ook Como behaalde het eerste positieve resultaat in de Serie A.

AS Roma maakte bij Brescia een einde aan de dramatische seizoenstart. Totti legde met twee doelpunten in de eerste helft de basis voor de 3-2 zege. Na de rode kaart voor Antonio Filippini kort voor rust leek het verzet van Brescia gebroken, maar Roberto Baggio bracht vanaf de stip de spanning terug. Nadat de ploegen wat betreft rode kaarten in evenwicht waren gekomen, Traianos Dellas zag halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart, bracht Totti de Romeinse zege in veiligheid. Daar kon de 3-2 vna Markus Schopp geen verandering in brengen. Brescia scoorde alleen nog een rode kaart. In de laatste minuut werd Jonathan Bachini van het veld gestuurd.

Modena gaf de overwinning van vorige week op AS Roma tegen Torino een vervolg (2-1). Giuseppe Sculli was met twee doelpunten de grote man. Die rol was bij Bologna weggelegd voor Della Rocca. Als invaller voor Ricardo Cruz nam hij tegen Piacenza de enige treffer voor zijn rekening. Ook Sensini was matchwinnaar. De Argentijn besliste een half uur voor het einde het duel met Atalanta Bergamo in het voordeel van Udinese (1-0). Como haalde het eerste punt in de Serie A. Shunsuke Nakamura voorkwam dat Reggina de drie punten bij de nieuwkomer moest laten. Voor Como had Benito Carbone de score geopend.