Totti hekelt op geld beluste profs na transfer Higuaín

Reacties

Francesco Totti heeft geen goed woord over voor de transfers van Miralem Pjanic en Gonzalo Higuaín naar Juventus. De 39-jarige clubicoon va AS Roma zou zo'n overstap zelf nooit maken.

Totti hekelt op geld beluste profs na transfer Higuaín

Juventus kocht Pjanic eerder deze zomer al weg bij Roma voor 32 miljoen euro en telde dinsdag een recordbedrag van 94 miljoen neer voor Higuaín, waarmee ook de andere uitdager Napoli zijn belangrijkste speler ziet vertrekken. Totti, die in zijn lange loopbaan aanbiedingen van clubs als Real Madrid afwees, begrijpt er niets van.

'Voetballers zijn tegenwoordig net nomaden', reageerde Totti in gesprek met La Gazzetta dello Sport op de transfer van Higuaín. 'Ze volgen het geld en niet hun hart. Misschien is dat het verschil tussen mij en de anderen. Ik heb altijd van deze clubkleuren gehouden en heb altijd dit shirt willen aantrekken', aldus De Koning van Rome.

Totti constateert dat er steeds minder voetballers zijn die hun geliefde club hun leven lang trouw blijven. 'Er zijn niet veel topsporters die hun hart volgen. Als ik alleen maar aan het geld had gedacht, was ik tien jaar geleden vertrokken bij Roma', zegt de man die in 1992 debuteerde voor de Romeinen en aan zijn 25ste seizoen begint. 'Voor mij draait het om passie, niet om geld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.