Totti grijpt ook heldenrol bij basisrentree Strootman

Kevin Strootman kan terugkijken op een geslaagde rentree in de basis bij AS Roma. Hij speelde op bezoek bij Genoa negentig minuten en zag Francesco Totti opnieuw een heldenrol opeisen: 2-3.

Het was Strootmans eerste basisplaats sinds januari 2015. De middenvelder maakte in Genua een fitte en scherpe indruk en maakte de negentig minuten zonder moeite vol. Hij lijkt daardoor beschikbaar voor de interlands van Oranje van eind mei en begin juni, tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Strootmans laatste interland dateert van maart 2014.

Roma had wel veel moeite met Genoa. Strootman en consorten kwamen al vroeg op voorsprong via Mohamed Salah, maar door doelpunten van Panagiotis Tachtsidis en Leonardo Pavoletti leken de gastheren te gaan winnen.

Totti stak daar echter een stokje voor, door in de 77ste minuut een vrije trap tegen de touwen te vuren. Het was zijn vierde goal in vier invalbeurten. Roma ging zelfs nog met de zege aan de haal, na een treffer van Stephan El Shaarawy vlak voor tijd. Roma rukt daardoor op naar de tweede plaats, maar kan die weer kwijtraken als Napoli maandagavond (aftrap 21.00 uur) wint of gelijkspeelt tegen Atalanta Bergamo.