Tottenham kondigt aanwinst van maximaal 23,5 miljoen euro creatief aan

Reacties

Tottenham Hotspur heeft de zesde zomeraanwinst binnen. De club maakt dinsdagochtend melding van de komst van Djed Spence, die overkomt van Middlesbrough. Volgens Engelse media is een bedrag van 14,7 miljoen euro gemoeid met de overstap. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot 23,5 miljoen euro. Als die bonussen worden uitgekeerd, is de duurste uitgaande transfer van Middlesbrough een feit.

Tottenham kondigt aanwinst van maximaal 23,5 miljoen euro creatief aan

De miljoenentransfer wordt op creatieve wijze aangekondigd door Tottenham. In een korte video wordt de aanwinst gepresenteerd als The Sixth Spence. De video is duidelijk geïnspireerd door de film The Sixth Sense. Ivan Perisic, Fraser Forster, Yves Bissouma, Richarlison en Clément Lenglet gingen Spence voor, dus hij is inderdaad de zesde nieuwkomer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 21-jarige Spence is actief als rechtsback en gaat de concurrentie aan met onder meer Matt Doherty en Emerson Royal. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Fulham, maar stapte in 2018 over naar Middlesbrough en beleefde bij die club zijn debuut in het betaald voetbal. Hij speelde 63 wedstrijden in de Championship voor Middlesbrough en werd vorig seizoen verhuurd aan Nottingham Forest, waarvoor hij 39 keer uitkwam op het tweede niveau van Engeland.

Spence had een belangrijk aandeel in de promotie van Nottingham. Door zowel de EFL en de spelersvakbond PFA werd een Team van het Jaar samengesteld na het Championship-seizoen en Spence maakte deel uit van beide ploegen. Hij werd in maart bovendien verkozen tot Speler van de Maand en maakte tegen Queens Park Rangers het mooiste doelpunt van de maand. Ook debuteerde de rechtsback in maart voor Engeland Onder-21. Inmiddels speelde hij drie interlands voor de jeugdploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Djed Spence ontving de prijs voor Doelpunt van de Maand voor zijn treffer tegen QPR.

In een bericht op Twitter neemt Spence dinsdagochtend afscheid van de supporters van Nottingham. 'Wat een enorme club, wat een ploeg en wat een bijzondere supporters', schrijft hij. 'Van onderaan zijn we tot de top geklommen. We hebben dromen verwezenlijkt en ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de prachtige reis die we samen hebben afgelegd. Eens een Red, altijd een Red.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.