Tottenham heeft met Maddison eindelijk een nieuwe spelmaker

Reacties

Tottenham Hotspur heeft James Maddison gepresenteerd als aanwinst. De 26-jarige Engelsman komt over van het gedegradeerde Leicester City, voor een transfersom van naar verluidt 46 miljoen euro.

Tottenham heeft met Maddison eindelijk een nieuwe spelmaker
© Pro Shots

Toen Leicester degradeerde, was al snel duidelijk dat Maddison weggekocht zou worden. De aanvallende middenvelder werd nog voordat The Foxes in sportieve problemen verkeerden al gelinkt aan grote Engelse clubs. Hij werd in 2018 overgenomen van Norwich City en groeide een jaar later uit tot Engels international. In het shirt van Tottenham hoopt Maddison weer een plek in de Engelse selectie af te dwingen.

Bij Tottenham was er flink behoefte aan creativiteit. De topclub eindigde vorig seizoen teleurstellend als achtste in de Premier League en liep zo plaatsing voor Europees voetbal mis. De nieuwe manager Ange Postecoglou, overgekomen van Celtic, moet behalve voor betere prestaties ook voor meer attractiviteit zorgen. Daar sluit de komst van Maddison op aan.

Eigenlijk heeft Spurs sinds het vertrek van Christian Eriksen begin 2020 al geen echte spelmaker meer gehad. Maddison speelde in die rol ook in het seizoen van de degradatie verdienstelijk bij Leicester. Met zijn traptechniek is de Engelsman dreigend bij standaardsituaties en vorig seizoen hoorde hij bij de twintig spelers in de Premier League die de meeste kansen creëerden uit open spel. Maddison kwam in zijn laatste seizoen bij Leicester in de competitie tot negen assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.