Tottenham haalt hard uit en verpest debuut Martins Indi

Tottenham Hotspur heeft niets heel gelaten van Stoke City. Met Vincent Janssen als invaller wonnen de Londenaren overtuigend met 4-0.

De nieuwkomers Bruno Martins Indi en Wilfried Bony maakten bij Stoke City direct hun opwachting in de basis. Samen met Erik Pieters, die eveneens startte, konden zij echter niet voorkomen dat Tottenham vier minuten voor rust op voorsprong kwam. Christian Eriksen passeerde Pieters eenvoudig en gaf strak voor op Heung-Min Son, die de bal in één beweging achter doelman Shay Given schoot.

In de 56ste minuut besliste een combinatie tussen diezelfde twee spelers de wedstrijd. Ditmaal stuurde Eriksen Son de diepte in en plaatste de Zuid-Koreaan de bal met veel gevoel in de bovenhoek: 0-2. Daarmee was het verzet van Stoke gebroken. Uit een snelle counter maakte Dele Alli de derde van de middag op aangeven van Kyle Walker.

Uiteindelijk werd het zelfs 0-4. Janssen zag zijn directe concurrent Harry Kane met een intikker zijn vijftigste Premier League-goal en zijn eerste treffer van dit seizoen maken. Drie minuten na zijn doelpunt werd Kane naar de kant gehaald en kreeg Janssen nog ruim een kwartier speeltijd. Een paar minuten later kreeg Eriksen een publiekswissel en maakte Moussa Sissoko als invaller zijn debuut.

Tottenham nadert Manchester United, dat zaterdag verloor van Manchester City, tot op één punt en staat nu vierde met acht punten. Stoke is hekkensluiter met één punt. Tottenham speelt woensdag in eigen huis in de Champions League tegen AS Monaco.