Tottenham geniet van beste competitiestart in 56 jaar

Reacties

Tottenham Hotspur geniet nog volop na van de fraaie 2-0 zege op Manchester City van zondag. En terecht, want de Londense club zit in een heerlijke flow. VI zet een aantal feiten rond de nummer twee van de Premier League op een rij.

Tottenham geniet van beste competitiestart in 56 jaar

● Na zeven speelronden in de Premier League is Tottenham Hotspur als enige club nog ongeslagen (W5, G2).

● Nooit eerder sinds de start van de Premier League in 1992/93 hield Tottenham zeventien punten over aan zijn eerste zeven competitieduels.

● De vorige beste competitiestart in de Engelse topdivisie dateerde van het seizoen 2009/10, toen de club na de eerste zeven wedstrijden vijftien punten had verzameld (W5, V2).

Toby Alderweireld juicht: Tottenham hield in drie van zijn laatste vier competitieduels de nul.
Toby Alderweireld juicht: Tottenham hield in drie van zijn laatste vier competitieduels de nul.

● Kijken we terug naar de seizoenen vóór 1992/93, dan is de huidige competitiestart de beste sinds het topseizoen 1960/61. De ploeg van manager Bill Nicholson won destijds haar eerste elf competitieduels in de toenmalige First Division. Tottenham won in die jaargang zowel de landstitel als het FA Cup-toernooi.

● Met drie tegendoelpunten heeft Tottenham op dit moment de minst gepasseerde defensie in de Premier League. Alleen tegen Everton (1-1), Liverpool (1-1) en Middlesbrough (1-2 uitzege) slaagden The Spurs er niet in de nul te houden.

● Tottenham kreeg dit seizoen in de Premier League als enige club nog geen enkel doelpunt tegen uit veldspel (open play).

● Van alle clubs uit de vijf grootste competities in Europa pakte Tottenham in zijn laatste zes competitieduels de meeste punten (zestien).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.