Tottenham Europa in, Man City behoudt derde plaats

Dankzij een benauwde thuiszege op Birmingham City plaatste Tottenham Hotspur zich voor de Europa League. Manchester City stelde de derde plaats veilig bij Bolton Wanderers.

Tottenham Hotspur - Birmingham City 2-1Na de 2-0 zege bij Liverpool vorige week was Tottenham Hotspur de favoriet voor de vijfde plaats, die een plek in de Europa League betekent. Maar de ploeg van manager Harry Redknapp speelde op de laatste speeldag tegen Birmingham City, dat nog streed tegen degradatie. Een eenvoudige wedstrijd werd het dus niet voor The Spurs, die na rust op voorsprong kwamen.

In de 49ste minuut schoot Roman Pavlyuchenko 1-0 binnen namens de thuisclub. De Russische spits kreeg de bal van Danny Rose en krulde van buiten het strafschopgebied binnen. Maar Birmingham gaf niet op en elf minuten voor tijd schoot Craig Gardner de gelijkmaker binnen. Toch hield Tottenham nog drie punten over aan zijn laatste duel, Pavlyuchenko maakte in blessuretijd de 2-1.

Bolton Wanderers - Manchester City 0-2Manchester City plaatste zich eerder al voor de Champions League, maar nog niet zeker was het of de club eerst de voorronde moest overleven. Een overwinning bij Bolton Wanderers zou genoeg zijn om rechtstreekse plaatsing voor het hoofdtoernooi van het kampioenenbal te bewerkstelligen, maar eenvoudig ging dat niet.

Pas in de 43ste minuut zette Joleon Lescott de 0-1 op het scorebord. The Citizens liepen in de tweede helft nog uit naar een ruimere overwinning. In de 62ste minuut bepaalde Edin Dzeko, met zijn tweede competitietreffer namens Man City, de eindstand op 0-2. De ploeg van manager Roberto Mancini eindigt daarom als derde en plaatst zich direct voor de Champions League.

Overige uitslagenEverton - Chelsea 1-0Fulham - Arsenal 2-2Aston Villa - Liverpool 1-0Newcastle United - West Bromwich Albion 3-3West Ham United - Sunderland 0-3Wolverhampton Wanderers - Blackburn Rovers 2-3Manchester United - Blackpool 4-2Stoke City - Wigan Athletic 0-1 Foto: VI Images