Tottenham en Arsenal delen de punten in Londense derby

De Noord-Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal heeft geen winnaar opgeleverd. Robbie Keane en Nicklas Bendtner misten beiden een grote kans op de overwinning (0-0).

De wedstrijd op White Hart Lane stond in het teken van de terugkeer van Keane. De spits vertrok afgelopen zomer naar Liverpool, maar na een half jaar keerde Keane alweer terug. Keane had zijn rentree bij The Spurs kunnen opluisteren met de winnende treffer in de derby tegen Arsenal. De Ierse aanvaller miste twee goede kansen.

Arsenal speelde meer dan de helft van de wedstrijd met een man minder, nadat Emmanuel Eboué in de 37ste minuut van het veld was gestuurd. Tottenham kreeg meer kansen dan Arsenal, maar Manuel Almunia hield zijn doel schoon bij doelpogingen van onder anderen Keane, Luka Modric, Aaron Lennon en Roman Pavlioetsjenko.

Aan de andere kant kreeg ook Arsenal goede kansen op een overwinning, maar Bendtner en Alexandre Song wisten niet te scoren. Door de Londense remise staat Tottenham nu vijftiende, Arsenal bezet de vijfde plaats en heeft tien punten achterstand op koploper Liverpool.