Torres kopt Liverpool in blessuretijd voorbij Portsmouth

Liverpool heeft bij Portsmouth een moeizame 3-2 overwinning geboekt. In blessuretijd zorgde Fernando Torres voor de winnende treffer, nadat Pompey twee keer op voorsprong was gekomen.

Na een vrij matte eerste helft maakten beide ploegen in de tweede helft alles goed. Na ruim een uur spelen zette David Nugent Pompey op voorsprong, maar uitgerekend Peter Crouch stond aan de basis van de gelijkmaker. Portsmouth-doelman David James pakte een terugspeelbal van de voormalig Liverpool-spits, waarna Fabio Aurélio uit een vrije trap gelijkmaakte.

Hermann Hreidarsson leek in de 78ste minuut zijn ploeg Portsmouth drie punten te bezorgen. De verdediger kopte een vrije trap van Nadir Belhadj binnen. Maar Liverpool zette nog even aan en Dirk Kuijt maakte gelijk op aangeven van Torres. In de blessuretijd kopte dezelfde Torres een voorzet van Javier Mascherano achter James, waardoor Liverpool de winst pakte.

Door de overwinning is Liverpool weer even koploper. Manchester United neemt bij winst zondag op West Ham United de koppositie echter weer over. Portsmouth blijft vijftiende van de Premier League.