Tosun helpt Turkije voorbij Zweden, IJsland onderuit

Reacties

Turkije heeft donderdagavond vertrouwen getankt in aanloop naar het EK. IJsland kreeg op Deense bodem een domper te verwerken door toedoen van onder anderen Christian Eriksen.

Tosun helpt Turkije voorbij Zweden, IJsland onderuit

Turkije - Zweden 2-1
Turkije, in de groepsfase te sterk voor Nederland, plaatste zich ternauwernood als beste nummer drie voor het eindtoernooi in Frankrijk. De voorbereidingen op het EK verlopen soepeler. Het was spits Cenk Tosun (foto) die uitgroeide tot matchwinner in Antalya.

Het was Tosun die de score in de 32ste minuut opende. De Besiktas-spits schoot oog in oog met doelman Robin Olsen hard en hoog raak na doorkoppen van Ozan Tufan. Zweden, waar sterspeler Zlatan Ibrahimovic rust kreeg, kwam terug via Andreas Granqvist (ex-FC Groningen). De verdediger tikte van dichtbij binnen uit een vrije trap. Kort na de gelijkmaker was het echter weer raak aan de andere kant. Tosun stuurde de bal met zijn hoofd richting de verre hoek uit een vrije trap van Selçuk Inan: 2-1.

Turkije speelt dinsdag nog een oefenduel met Oostenrijk. De Turken treffen op het EK Tsjechië, Kroatië en Spanje in Groep D. Zweden neemt het in Frankrijk in poule E op tegen Italië, België en Ierland en oefent dinsdag in eigen huis tegen Tsjechië.

Denemarken - IJsland 2-1
Net als Turkije was ook IJsland het Nederlands elftal de baas in de kwalificatiereeks. Denemarken bleek echter wel een antwoord te hebben op het spel van de IJslanders. Het thuisland sloeg in de tweede helft twee keer toe via Nicolai Jørgensen. Veel moeite hoefde de FC Kopenhagen-spits niet te doen. De 25-jarige aanvaller scoorde eerst met een intikker op aangeven van Yussuf Poulsen, waarna Eriksen het voorbereidende werk bij de tweede goal voor zijn rekening nam.

IJsland kwam met een antwoord dankzij Arnór Traustason, maar de aansluitingstreffer van de middenvelder kwam te laat. Denemarken zette donderdagavond een punt achter een reeks van zes wedstrijden zonder zege. De Denen liepen ook een ticket voor het EK in Frankrijk mis. IJsland is komende zomer wel van de partij en treft in Groep F Oostenrijk, Portugal en Hongarije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.