Milik met Polen nipt langs Servië

Reacties

Polen heeft in eigen huis een zwaarbevochten overwinning geboekt op Servië (1-0). Jakub Blaszczykowski kroonde zich tot matchwinner in Poznan.

Milik met Polen nipt langs Servië

Aan de kant van Polen had Ajacied Arek Milik een basisplaats. Hij zag Blaszczykowski na een klein half uur de score openen. De door Borussia Dortmund aan Fiorentina verhuurde vleugelaanvaller schoot vanaf de rand van het strafschopgebied een afvallende bal ineens binnen. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Polen was het al de vierde opeenvolgende overwinning op rij. Zaterdag is Finland de volgende tegenstander.

Bij Servië ontbraken Nemanja Gudelj en Dusan Tadic, die onder bondscoach Radovan Curcic niet meer in actie willen komen. Maar met Filip Djuricic (ex-SC Heerenveen), Filip Kostic (ex-FC Groningen), Nemanja Matic (ex-Vitesse), Slobodan Rajkovic (ex-PSV, -FC Twente en -Vitesse), Vladimir Stojkovic (ex-Vitesse) en Miralem Sulejmani (ex-SC Heerenveen en -Ajax) kwamen er liefst zes spelers met een Eredivisie-verleden in actie.

Tijdens het EK komende zomer is Polen ingedeeld in Groep C, waar Duitsland, Noord-Ierland en Oekraïne de tegenstanders zijn. Servië ontbreekt in Frankrijk na een dramatische kwalificatiecampagne, die werd begonnen met Dick Advocaat als bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.