Torres zorgt voor onvergetelijk afscheid van Vicente Calderón

Reacties

Atlético Madrid heeft zondag op een waardige manier afscheid genomen van Vicente Calderón. Uitgerekend kind van de club Fernando Torres eiste de hoofdrol op tegen Athletic de Bilbao: 3-1.

Torres zorgt voor onvergetelijk afscheid van Vicente Calderón

De aanvaller opende na acht minuten de score door de bal in het doel te jagen nadat Antoine Griezmann de bal klaar had gelegd met het hoofd. Nog voor het kwartier was het opnieuw Torres die toesloeg. Met de rug naar het doel en al vallend verraste de aanvaller doelman Kepa Arrizabalaga voor een tweede maal. Via Iñaki Williams deed Bilbao in de 71ste minuut nog iets terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Basken niet. Atlético was er veel aan gelegen om zelf de laatste competitietreffer in Vicente Calderón te maken en slaagde dankzij Ángel Correa in dat streven.

In sportief opzicht had het duel niets meer om het lijf voor Atlético Madrid, dat al zeker was van de derde plaats en daarmee een optreden in het hoofdtoernooi van de Champions League. Athletic de Bilbao probeerde in Madrid een ticket voor de Europa League-voorronde veilig te stellen, maar neemt nu in de wachtkamer plaats. De Basken, die hun trainer Ernesto Valverde mogelijk verliezen aan Barcelona, finishen als zevende door een extreem laat doelpunt van Real Sociedad tegen Celta de Vigo: 2-2.

Vicente Calderón is nog eenmaal het decor van een wedstrijd: zaterdag strijden Barcelona en Alavés in het onderkomen van Atlético Madrid om de Copa del Rey. De uitkomst van die finale is van belang voor Bilbao, dat alleen bij een overwinning van Barcelona aan mag treden in de Europa League-voorronde.

Volgend seizoen speelt Atlético Madrid zijn thuiswedstrijden in Wanda Metropolitano, een stadion dat op zestien kilometer van Vicente Calderón ligt en een capaciteit van 67.000 heeft. Het onderkomen is in de race voor de Champions League-finale van 2019.

Overige uitslagen
Celta de Vigo-Real Sociedad 2-2
Valencia-Villarreal 1-3

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.