Topscorer Cavani bezorgt Napoli winst op AS Roma

Napoli heeft op bezoek bij AS Roma belangrijke punten gepakt. De ploeg uit Napels was voor de zoveelste keer afhankelijk van topscorer Edinson Cavani. In het duel in de Italiaanse hoofdstad maakte de Uruguayaan beide doelpunten (2-0).

Het duurde tamelijk lang, voordat de ban in het Stadio Olimpico werd gebroken. Vóór rust werd niet gescoord. In de tweede helft had Napoli slechts vijf minuten nodig om op voorsprong te komen.

Cavani benutte een penalty waarover flinke discussie ontstond. Nadat de bal via beide palen terug het veld in stuiterde, schoot de spits alsnog binnen, zonder dat een andere speler de bal had aangeraakt. Volgens de spelregels zou het doelpunt daarom afgekeurd moeten worden. De protesten van Roma haalden echter niets uit. De grensrechter had geconstateerd, dat de bal al bij de eerste aanraking van Cavani de lijn had gepasseerd.

De 2-0 was een treffer zoals de topscorer van de Serie A (twintig doelpunten) ze vaker maakt. Na een voorzet van Paolo Cannavaro werkte hij de bal met zijn knie binnen. Roma had weinig verder in te brengen tegen de huidig nummer twee op de ranglijst, waardoor de eindstand 2-0 bleef. Foto: VI Images