Topklasse-clubs willen ook dit seizoen niet promoveren

Clubs die nu onderin de Jupiler League staan, hoeven in de winterstop geen rare kunstgrepen uit te halen om maar in de Eerste Divisie te blijven. Excelsior, FC Emmen, FC Eindhoven, AGOVV Apeldoorn en FC Oss kunnen opgelucht ademhalen nu geen enkele Topklasser heeft aangegeven dit seizoen te willen promoveren.

Topklasse-clubs willen ook dit seizoen niet promoveren

De kampioen van de Topklasse heeft het recht op promotie. Als de kampioen afziet van dat recht neemt de verliezend finalist dat recht over. De amateurclubs moeten officieel voor 1 december laten weten of ze willen promoveren. 'Bij mijn weten heeft niemand dat gedaan,' zegt Harrie Derks (foto), voorzitter van de Topklasse CV.

'Het kan nog een paar dagen, maar ik acht de kans heel erg klein. Het heeft ook alleen maar zin dit kenbaar te maken als je als club kampioen kunt worden. Dat is nu nog zeer onduidelijk, want zowel in de Zaterdag- als in de Zondagtopklasse druipt de spanning ervan af.'

Derks is niet verrast door het besluit van de Topklassers aangezien er niets is veranderd aan de licentie-eisen. De Topklasse CV, de CED en de KNVB streven naar een verplichte promotie in het seizoen 2015/16.

'Er zal nog steeds heel kritisch naar de eisen moeten worden gekeken,' zegt Derks. 'Maar ik heb het gevoel dat dit ook gebeurt, er is beweging en alle partijen kijken goed naar hoe we de regels beter in elkaar kunnen timmeren.' (Marco Timmer)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's