Topdrie landgenoten: super RVP, Benschop & Brouwers

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend.

Club Manchester UnitedDuel Manchester United - Sunderland 3-1Datum zaterdag 15 december 2012

Voor de derde keer op rij behoort Robin van Persie tot de topdrie landgenoten die actief zijn buiten Nederland. De aanvaller van Man United blijft maar indruk maken in de Premier League en was ook in deze speelronde belangrijk voor de ploeg van Sir Alex Ferguson. In navolging van de knotsgekke wedstrijd tegen Reading (4-3 winst) en de stadsderby tegen City (3-2 winst) was de Nederlander ook tegen Sunderland van grote waarde.

In tegenstelling tot de wedstrijden tegen Reading en Manchester City maakte de voormalige captain van Arsenal deze keer niet de beslissende goal voor United, maar de openingstreffer. Naast zijn twaalfde competitiedoelpunt had Van Persie tegen The Black Cats ook een fraaie assist in petto voor Wayne Rooney.

De sierlijke linkspoot passeerde met een subtiele voetbeweging twee spelers van Sunderland en bediende vervolgens zijn aanvalspartner, die de 3-0 aantekende. Manchester United staat mede door deze overwinning fier aan kop in de Premier League met zes punten voorsprong op achtervolger en stadgenoot City.

Bekijk hier het sublieme optreden van Van Persie.

Club
Duel
Datum

Voormalig AZ-speler Charlison Benschop (rechts op de foto) was in de competitiewedstrijd tegen FC Sochaux wederom van waarde als invaller voor zijn club Stade Brest. De aanvaller moest na vijftien minuten al opdraven om de geblesseerde Benoît Lesoimier te vervangen en gaf in de 77ste minuut van de wedstrijd de pass op aanvaller Ben Basat die de 2-1 eindstand bepaalde.

Brest kwam na een uur spelen nog op achterstand maar wist dit binnen twintig minuten om te buigen naar een 2-1 overwinning. De laatste weken was de Nederlander al twee keer belangrijk als invaller voor zijn ploeg, die momenteel op de dertiende plaats in Frankrijk staat. Tegen Lorient maakte de invaller de 2-0, terwijl hij op bezoek bij Stade Rennes vlak voor tijd de gelijkmaker (2-2) aantekende.

Club
Duel
Datum

Borussia Mönchengladbach-speler Roel Brouwers startte vrijdag, na drie invalbeurten op rij, in de basis tegen Bayern München (op de foto Brouwers naast Franck Ribéry). Mede door het sterke optreden van de verdediger, die in het verleden nog uitkwam voor Roda JC Kerkrade, pakte zijn ploeg een punt tegen de koploper van de Bundesliga, die wederom zonder de geblesseerde Arjen Robben speelde.

Met een beetje meer geluk had de ploeg van Brouwers zelfs drie punten kunnen pakken in de Allianz Arena. Namens Die Fohlen was het middenvelder Thorben Marx die zijn ploeg na twintig minuten spelen op voorsprong zette door de toegekende strafschop binnen te schieten. Helaas voor de Nederlander en de zijnen kwam Bayern na een uur spelen op gelijke hoogte via de Zwitserse international Xherdan Shaqiri, die daarmee de 1-1 eindstand bepaalde. Samenstelling: Jarno Verweij

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.