Topbestuurder Niersbach in beroep tegen FIFA-schorsing

Reacties

Wolfgang Niersbach gaat in beroep tegen de straf van de FIFA. De juridische kamer van de ethische commissie van die bond schorste de Duitser maandag voor één jaar, omdat hij zich niet aan de ethische code zou hebben gehouden.

Topbestuurder Niersbach in beroep tegen FIFA-schorsing

Het voorstel van de onderzoekskamer was twee jaar schorsing, maar het orgaan van de wereldvoetbalbond koos maandag voor een lichtere sanctie, die wel met onmiddellijke ingang in werking trad. Niersbach (65) stapte eind vorig jaar op als voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB, na de ophef die was ontstaan over mogelijke corruptie rond het binnenhalen van het WK van 2006.

Niersbach is echter nog altijd actief in het voetbal. Sterker nog: de Duitser zit in het invloedrijke FIFA Council (de opvolger van het uitvoerend comité) en maakt deel uit van het uitvoerend comité van de UEFA. Door zijn schorsing zou hij deze taken neer moeten leggen. 'Na overleg met mijn advocaten heb ik besloten tegen deze straf in beroep te gaan, al is het maar om op papier te krijgen waarom ze mij denken te moeten straffen', zei Niersbach in gesprek met BILD.

WK 2006
Duitsland zou onder meer stemmen van Aziatische FIFA-bestuurders hebben gekocht in de race voor de organisatie van het WK 2006. Niersbach was vicevoorzitter van het organisatiecomité. 'Ik ben van de eerste tot de laatste dag bij het WK-bid betrokken geweest en heb altijd naar de regels gehandeld', liet Niersbach vorig jaar al weten. 'Ik heb een schoon geweten.'

De ethische commissie verwijt Niersbach vooral dat hij de FIFA nooit heeft ingelicht over mogelijke overtredingen. Dit onderzoek richtte zich puur op de rol van Niersbach en niet op de mogelijke corruptie van Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.