Toornstra ziet gemakzucht bij Feyenoord na droomstart

Feyenoord staat na twee speelronden bovenaan met zes punten, zeven goals voor en nul tegen. Toch waren Jens Toornstra en trainer Giovanni van Bronckhorst niet helemaal tevreden na de 2-0 zege op FC Twente.

Feyenoord maakte vorige week bij de competitiestart indruk tegen FC Groningen (0-5). Volgens Toornstra, maker van de 1-0, werkte dat door tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. 'Misschien denk je dat het vanzelf gaat, omdat het vorige week zo goed ging. Maar je moet er gewoon hard voor werken. Niets gaat vanzelf. Daar moeten we aan werken. Er zijn teams waartegen je dat niet kan doen.'

Want behalve zijn doelpunt viel er voor rust weinig te genieten in De Kuip. 'Het was de eerste helft een beetje gemakzuchtig, een beetje statisch. Dan zie je dat je een stuk minder speelt en een stuk minder kansen creëert', zei Toornstra tegen FOX Sports. Daar sloot Van Bronckhorst zich bij aan. 'Dat was niet de manier waarop we bij Groningen gespeeld hebben. Dat was niet goed.'

Waar Feyenoord tegen Groningen nog fanatiek druk zette, ontbrak die agressie en scherpte tegen FC Twente. 'Dat hebben we de tweede helft proberen recht te zetten. Dan creëer je in tien minuten zeven kansen. Toen hadden we de wedstrijd moeten beslissen', vervolgde Van Bronckhorst, die natuurlijk niets te klagen had over het uiteindelijke resultaat. Het had echter ook heel anders kunnen lopen.

Jones
'Die tegengoal kan altijd vallen, zeker met Ziyech in de ploeg die ze uit alle standen neerlegt waar-ie wil. Vooral bij standaardsituaties. Ik vond Brad Jones in die situaties heel zeker. Een paar keer kwam hij goed uit. Een keeper met zijn lengte en zijn uitstraling geeft een verdediging vertrouwen. We hebben hem niet voor niets gehaald. Hij is een jongen met ervaring, een heel leuke jongen in de groep, dat straalt-ie uit.'