Toornstra inzet van strijd tussen Cardiff en Swansea City

In navolging van Premier League-club Swansea City heeft ook Cardiff City interesse in Jens Toornstra. De 23-jarige middenvelder van ADO Den Haag heeft nog een contract tot de zomer van 2014, maar gaf al vaker aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in de Hofstad.

Toornstra inzet van strijd tussen Cardiff en Swansea City

De interesse van Cardiff, de eeuwige rivaal van Swansea en uitkomend in het Championship, is bekend bij zaakwaarnemer Duncan Smit. 'Ze volgen Jens al een tijd, maar het heeft nog niet geleid tot een concreet bod', aldus de begeleider van Toornstra over de interesse uit Wales.

Het ambitieuze Cardiff City wil volgend seizoen uitkomen in de Premier League en is op de goede weg voor promotie naar het hoogste niveau van Engeland. De ploeg van manager Malky Mackay staat momenteel op een riante eerste plaats, met zeven punten voorsprong op achtervolger Hull City.

ADO Den Haag is er veel aan gelegen om Toornstra te verkopen. De Hagenaars, onder leiding van algemeen directeur Cees Driebergen, zijn druk bezig uit het financiële dal te kruipen en hebben transferinkomsten nodig om komend jaar zwarte cijfers te schrijven.

'Die insteek is helder, alleen hoop ik dat Jens tot het einde van het seizoen bij ons speelt', aldus ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn, die er van overtuigd is dat er een mooie club gaat komen voor zijn aanvallende middenvelder. De speler in kwestie wacht rustig af.

'Ik richt me op het voetbal en hoor wel als er wat concreet wordt', aldus Toornstra. 'Mijn mening is helder en de club is bereid mee te werken. Alleen moet het wel een club worden die bij mij past en waar ik een mooie volgende stap kan maken.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's