Toorn La Volpe blijft América bespaard door absentie Ramos

Reacties

América-trainer Ricardo La Volpe waarschuwde zijn spelers nog dat Sergio Ramos in de halve finale van het WK voor clubs absoluut niet mocht scoren in de laatste minuut, maar de verdediger van Real Madrid speelt tegen de Mexicanen helemaal niet mee.

Toorn La Volpe blijft América bespaard door absentie Ramos

Trainer Zinedine Zidane maakte woensdag tijdens zijn persconferentie bekend dat hij Ramos spaart voor de finale. 'Hij heeft wat last van vermoeidheid na de lange reis en we willen geen enkel risico nemen. We houden hem achter de hand voor de finale', vertelde de Franse coach over de dertigjarige captain van Real, die de laatste twee competitieduels belangrijk was door vlak voor tijd te scoren met een kopbal.

La Volpe had zijn spelers daarom al met een straf gedreigd als ook zij in de slotfase een goal van Ramos zouden moeten toestaan. 'Degene die Ramos laat scoren, moet de hele selectie mee uit eten nemen', stelde de Argentijnse coach in aanloop naar het duel van donderdagmiddag (11.30 uur). 'Je moet bij zulke situaties doortastend optreden. Grijp je tegenstander vast, ga op hem staan… Ik verzeker je dat hij in Argentinië die kans niet zou krijgen.'

Sergio Ramos bezorgde Real Madrid in El Clásico een punt met een late kopbal en deed het zaterdag tegen Deportivo La Coruñna (3-2 zege) nog eens dunnetjes over.
Sergio Ramos bezorgde Real Madrid in El Clásico een punt met een late kopbal en deed het zaterdag tegen Deportivo La Coruñna (3-2 zege) nog eens dunnetjes over.

De voormalig bondscoach van Mexico en Costa Rica waarschuwt Real dat het zijn ploeg niet moet onderschatten. 'Ze denken misschien dat ze er al zijn omdat ze Ramos sparen, maar ik zag ze in Warschau en toen speelden ze niet goed. De wedstrijd tegen Deportivo was precies hetzelfde. Het wordt erg moeilijk, maar niet onmogelijk. Ik wil wel eens zien wat Cristiano Ronaldo en Madrid doen als ze de bal niet hebben. Ik weet waar we hen pijn kunnen doen.'

Zidane erkende in het Japanse Yokohama dat er een gevaar schuilt in de torenhoge favorietenrol van Real. 'Voor veel spelers van América is dit de enige kans om tegen Real Madrid te spelen. Ze zullen maar al te graag willen winnen. Ik heb de spelers verteld dat we niet zomaar zullen winnen. De spelers van América zijn erg intelligent en zullen ons ongetwijfeld de nodige hoofdbrekens bezorgen. We verwachten een erg moeilijke wedstrijd, die voor ons net zo belangrijk is.'

Ronaldo
Komt Real ten koste América in de eindstrijd terecht tegen het Colombiaanse Atlético Nacional of het Japanse Kashima Antlers, dan kan met name Ronaldo de kroon op een droomjaar zetten. Na het winnen van de Champions League en het EK won de 31-jarige Portugees maandag zijn vierde Gouden Bal. 'Het is erg zeldzaam dat een speler zoveel prijzen wint', zei Zidane. 'Wat hij presteert is echt ongelooflijk. En misschien verdient hij nog wel een vijfde ook!, aldus de Fransman, die Ronaldo benoemde tot beste speler ooit van Real.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.