Toni zet na 22 jaar punt achter loopbaan

Reacties

Luca Toni heeft zijn afscheid aangekondigd. De 38-jarige spits van Hellas Verona houdt het na dit seizoen voor gezien.

Toni zet na 22 jaar punt achter loopbaan

Het lukte Toni dit seizoen niet om Verona voor de Serie A te behouden. Vanwege blessureleed en een conflict met trainer Luigi Delneri kwam de spits in 22 duels slechts tot vijf goals voor de hekkensluiter. Zondag speelt hij thuis tegen Juventus zijn allerlaatste profduel, het seizoensafsluitende uitduel met Palermo van volgende week laat hij schieten.

'Het is moeilijk dat ik uitgerekend nu moet stopen. Dit is namelijk het slechtste seizoen uit mijn hele loopbaan geweest. Dit jaar was een grote teleurstelling', zei Toni na het bekendmaken van zijn pensioen. 'Wat ik na dit seizoen ga doen weet ik nog niet. Ik zie mezelf geen trainer worden.'

Toni was bij Hellas Verona tot en met vorig seizoen bezig aan zijn tweede jeugd. In de zomer van 2013 tekende hij - toen al 36 jaar oud - bij de promovendus, die hij mede door twintig goals op het hoogste niveau hield. Het seizoen daarna werd voor hem persoonlijk nog mooier, toen hij zich een paar dagen na zijn 38ste verjaardag mocht kronen tot oudste topscorer van de Serie A aller tijden. Net als Mauro Icardi maakte hij 22 goals.

Toni, prof sinds 1994, kwam in zijn carrière uit voor liefst vijftien clubs. Naast Verona waren dat Modena, Empoli, Fiorenzuola, Lodigiani, Treviso, Vicenza, Brescia, Palermo, Bayern München, AS Roma, Genoa, Juventus, Al Nasr en Fiorentina. Daarnaast speelde de spits 47 keer (zestien goals) voor de nationale ploeg, waarmee hij in 2006 wereldkampioen werd. Met 156 doelpunten staat hij achttiende op de topscorerslijst aller tijden van de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.