Toni bijna zeker van record door goal tegen Juve

Reacties

Luca Toni heeft zo goed als zeker een record te pakken. De 38-jarige goaltjesdief van Hellas Verona won met Hellas Verona weliswaar niet van Champions League-finalist Juventus in de laatste competitiewedstrijd, maar doordat de spits één keer scoorde tijdens het 2-2 gelijkspel is hij zo goed als zeker topscorer van de Serie A.

Toni bijna zeker van record door goal tegen Juve

Voor aanvang van het duel met de Italiaanse kampioen stond de voormalige spits van onder meer Fiorentina en Bayern München op 21 treffers. Bij Juventus trof hij een van zijn laatst overgebleven concurrenten, de Argentijn Carlos Tévez.

In de eerste helft was Toni twee keer dicht bij een treffer, maar kwam hij net tekort om zijn 22ste van het seizoen te maken. Aan de andere kant scoorde Roberto Pereyra wel. En hoe. De Argentijn draaide kort voor rust de bal op schitterende wijze in de bovenhoek. Daarmee tekende hij ook voor de ruststand.

Capocannoniere
Direct na de onderbreking sloeg Toni wél toe. Hij zette op aangeven van Emil Hallfredsson met een tegendraads schot de 1-1 op het scorebord. Belangrijker was dat hij nu op 22 goals staat en hem de topscorerstitel bijna niet meer kan ontgaan. Zondag kan Mauro Icardi van Internazionale het feestje van de oude vos nog wel bederven. De Argentijn staat op twintig goals. Als dat niet gebeurt, mag de 38-jarige Toni zich de oudste Capocannoniere ooit noemen en is hij in de nadagen van zijn loopbaan dus een record rijker.

Toni stapte door een turbulente slotfase niet eens als verliezer van het veld. Na terugleggen van Simone Padoin maakte Fernando Llorente aanvankelijk nog wel 1-2. In de eerste helft had de Spanjaard al de lat geraakt met een enorme knal. Tévez kreeg in de slotfase nog wel de kans Toni te laten schrikken, maar Rafael stopte zijn slecht ingeschoten strafschop. De Braziliaanse sluitpost maakte daarop het gebaar dat Toni altijd uit de hoge hoed tovert bij een goal; de sluitpost deed dat om daarmee aan te geven dat de redding voor zijn ervaren ploeggenoot was.

Kampioen onwaardig
In de extra tijd zorgde Juve voor een kampioen onwaardig slot. Kort na de gemiste strafschop van Tévez kreeg invaller Simone Pepe rood voor een smerige tackle en moesten de tien man van Juve zelfs nog de 2-2 van Juan Ignacio Gómez (kopbal) toestaan in de laatste seconde.

Door het punt besluit Juventus het seizoen met 87 punten uit 38 duels. Trainer Massimiliano Allegri kan gaan toeleven naar de Champions League-finale van zaterdag (6 juni) in Berlijn. Dan is Barcelona de tegenstander en zal De Oude Dame  in plaats van Toni rekening moeten gaan houden met Neymar, Luis Suarez en Lionel Messi. Tévez beleefde dus een ongelukkige avond. Mocht Juve over een week een penalty krijgen, blijft het dus de vraag of de Argentijn het aandurft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.