Tomasson: 'Het positieve is dat we nog steeds leven'

Roda JC Kerkrade ging op eigen veld met 2-1 onderuit tegen FC Groningen, maar trainer Jon Dahl Tomasson neemt zijn spelers niets kwalijk.

'Ik ben wel teleurgesteld, zeker als je ziet hoeveel kansen we de tweede helft hebben gehad', reageerde Tomasson tegenover FOX Sports. 'Voor rust komen we terecht op voorsprong, maar uiteindelijk verliezen we de wedstrijd. Ik mag echter niet klagen over de instelling van mijn spelers. Ik kan ze niets verwijten, ze hebben echt alles gegeven. In de slotfase moet die bal gewoon goed vallen, maar dat deed hij niet.'

'Het positieve is dat we nog steeds leven. Het had al over kunnen zijn, maar dat is het niet', vervolgde Tomasson. 'Als je volgende wedstrijd wint bij Go Ahead Eagles dan ben je geen laatste. Ik denk namelijk niet dat NEC bij Ajax wint, aangezien dat de laatste wedstrijd van Ajax voor eigen publiek is. Die willen ze winnen.'

Met nog één wedstrijd voor de boeg blijft de achterstand op NEC drie punten. Een gelijkspel volgende week bij kampioen Ajax is voor de Nijmegenaren voldoende om directe degradatie te ontlopen. Bij een nederlaag is er hoop voor Roda JC, dat dan wel moet winnen bij Go Ahead Eagles. Op basis van het doelsaldo verlaten de Limburgers dan de laatste plaats.