Nieuwe nederlaag brengt degradatie dichtbij voor Roda JC

Degradatie is voor Roda JC Kerkrade weer iets dichterbij gekomen, aangezien de Limburgers thuis verloren van FC Groningen (1-2). En dat terwijl de bezoekers het laatste half uur met tien man speelden.

De opdracht was vooraf duidelijk voor Roda JC: de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen moest drie punten opleveren, al bleven de Limburgers afhankelijk van nummer zeventien NEC. Al na drie minuten veerde het Parkstad Limburg Stadion op toen de thuisclub op voorsprong kwam. Daarbij kreeg de ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson hulp van Hans Hateboer, die met een eigen doelpunt voor de voorsprong van Roda JC zorgde.

Het was een van de spaarzame hoogtepunten voor rust, maar daar zat het thuispubliek niet mee gezien de voorsprong. De start van de tweede helft was echter dramatisch voor de hekkensluiter, want binnen een kwartier stond het 1-2 voor FC Groningen. In de 54ste minuut rondde Richairo Zivkovic koel af na een slimme pass van Tjaronn Chery en zes minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Dit keer schoot Filip Kostic raak.

Tien minuten nadat FC Groningen op voorsprong was gekomen moesten de bezoekers met tien man verder na een rode kaart voor Maikel Kieftenbeld. Met elf tegen tien kreeg Roda JC kleine kansen op de gelijkmaker. Guus Hupperts schoot over, terwijl invaller Frank Demouge stuitte op Marco Bizot. Het bleef 1-2, waardoor degradatie voor Roda JC weer een stap dichterbij is.

De ploeg van Tomasson heeft 26 punten uit 33 wedstrijden, drie minder dan NEC. Op de laatste speeldag gaat Roda JC op bezoek bij Go Ahead Eagles, terwijl NEC een uitduel met Ajax speelt.