Toivonen benieuwd naar toekomstplannen van PSV

Ola Toivonen laat vanuit Zweden weten dat hij na de interlands tegen Ierland en Kazachstan blanco het gesprek aangaat met PSV. Ook het eventueel verlengen van zijn in 2014 aflopende contract zal hij serieus in overweging nemen.

Toivonen benieuwd naar toekomstplannen van PSV

'Het is niet tot een transfer gekomen. Ik moet nu ook andere ideeën serieus nemen. Verlengen ook, als PSV dat tenminste nog wil. Ik heb het in principe goed in Nederland', laat Toivonen vanuit het trainingskamp van Zweden in Stockholm weten.

PSV dreigde hem eind mei terug te zetten naar Jong PSV als hij deze zomer niet instemde met verkoop of contractverlenging. Reden is zijn aflopende contract in 2014. De Eindhovenaren willen voorkomen dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt. Nu de markt gesloten is, rest Toivonen slechts contractverlenging. Als PSV tenminste niet terugkrabbelt.

Toivonen: 'Wat mij betreft is alles open. Ik ben benieuwd naar de plannen van PSV. Het gesprek zal op initiatief van de club plaatsvinden.' De afloop van de twee WK-kwalificatieduels spelen een belangrijke rol in de nabije toekomst van de schaduwspits. Zweden is met Ierland en Oostenrijk in gevecht om plaats twee in groep C, waar Duitsland onaantastbaar lijkt.

Twee zeges brengen de Zweden in een goede uitgangspositie. 'Als we ons plaatsen voor het WK, wil ik natuurlijk mee. Om kans te maken op selectie moet ik spelen. Dat besef ik goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen