Toetreding beloften tot Jupiler League kost PSV tonnen

PSV moet tonnen investeren om de toetreding van de beloftenploeg tot de Jupiler League te realiseren. De kosten gaan met name zitten in het gereed maken van een stadion voor de af te werken duels, maar ook in het aantrekken van een gediplomeerde trainer.

Toetreding beloften tot Jupiler League kost PSV tonnen

Het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven is de eerste optie voor de wedstrijden van het beloftenelftal. PSV zal met Eindhoven dan wel overeenstemming moeten bereiken over een huursom. Als er geen akkoord komt moet het eigen Philips Stadion worden geopend.

Probleem bij het onderkomen van FC Eindhoven is dat het zo langzamerhand overbezet raakt. Behalve Eindhoven speelt ook het vrouwenelftal van PSV in het Jan Louwers Stadion. Als daar ook nog de beloften bijkomen, dreigen allerlei logistieke problemen en overbelasting van het veld. Bovendien voldoet het stadion niet aan de gestelde voorwaarden voor risicoduels.

De wedstrijden onderbrengen in het Philips Stadion brengt vooral financiële nadelen met zich mee. Het organiseren van een duel kost kaal vijftig- tot zestigduizend euro. Op jaarbasis betekent dat een kostenpost van circa één miljoen euro.

Daarnaast moet PSV een volwaardige staf optuigen met een trainer die in het bezit is van het diploma Coach Betaald Voetbal. De club is al in onderhandeling met enkele kandidaten.

Bovendien heeft PSV in allerijl in overleg moeten treden met de gemeente Eindhoven en de zogenaamde lokale driehoek: burgemeester, politie en Openbaar Ministerie. In dat overleg worden openbare orde, veiligheid en politie-inzet besproken.

VerbaasdDe gemeente is zeer verbaasd over het late tijdstip van contact leggen van PSV. De club heeft bij de KNVB een inschrijfformulier ingeleverd maar heeft blijkbaar niet de moeite genomen om alle randzaken te bespreken met de betrokken partijen.

In sportief opzicht heeft PSV wel voorzorgsmaatregelen genomen. Talentvolle spelers als Peter van Ooijen, die aanvankelijk zouden worden verhuurd, blijven nu in Eindhoven. Tijdens gesprekken met de clubleiding hebben zij te horen gekregen dat zij bij de beloften ervaring kunnen opdoen. (Thijs Slegers)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen