Toen er nog geen VAR was: beroemde 'strandbalgoal' is jarig

Reacties

Een van de meest absurde doelpunten uit de geschiedenis van het voetbal is jarig. Vandaag precies veertien jaar geleden werd Darren Bent met dank aan een strandbal de matchwinner bij de competitiewedstrijd tussen Sunderland en Liverpool.

Toen er nog geen VAR was: beroemde 'strandbalgoal' is jarig
© Sky Sports
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bent scoorde met een schot dat via een op het veld geworpen strandbal opeens van richting veranderde. Liverpool-doelman José 'Pepe' Reina was hierdoor kansloos: 1-0. Scheidsrechter Mike Jones had deze goal moeten afkeuren, maar dacht dat het schot van richting was veranderd door een Liverpool-speler. En er was toen nog geen VAR die Jones kon assisteren.

Pas halverwege hoorde de scheidsrechter dat Bent hulp had gekregen van een strandbal. 'Hij vroeg me of de bal inderdaad die strandbal had geraakt. Toen ik dat bevestigde, zag ik de paniek in zijn ogen', blikte Bent een paar jaar geleden bij Sky Sports terug op de curieuze treffer. 'Hij wist meteen dat hij een fout had gemaakt.'

De goal van Bent was de enige goal van de wedstrijd, waardoor Sunderland met 1-0 won van Liverpool. 'Ik heb dit doelpunt nu al ontzettend vaak teruggezien', zei Bent. 'Wat ik vooral mooi vind, zijn de gezichten van alle spelers die eromheen staan. Pepe Reina, Glen Johnson, Jamie Carragher… Ze kijken allemaal zo van: wat is hier gebeurd?!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.