Toekomst Van Basten als bondscoach blijft ongewis

Marco van Basten mag zelf dan wel zijn toekomst voor ogen hebben, een besluit over een eventueel nieuw contract of afscheid als Oranje-bondscoach is (nog) niet te verwachten.

Toekomst Van Basten als bondscoach blijft ongewis

De KNVB en Van Basten zitten dinsdag met elkaar om de tafel. Onder andere komt de toekomst van de bondscoach na het EK in 2008 aan de orde.

Het onderhoud zal niet direct duidelijkheid verschaffen. KNVB-directeur Henk Kesler kwam maandag met de woorden van die strekking naar buiten na afloop van de algemene vergadering betaald voetbal.

'Ik sluit zelf niet uit dat er half januari nog geen duidelijkheid is', aldus Kesler tegen het ANP. 'Het is ook weer niet zo dat we de zaak over het EK heen gaan tillen. Voor de start van het EK is er allang duidelijkheid. In Nederland kan je toch niets lang geheim houden.'

Van Basten zelf weet wat hij wil. 'Ik heb wel een idee waar ik naartoe wil', zei hij zondag. 'Maar dat zal ik eerst bij de voetbalbond neerleggen alvorens dat naar buiten te brengen. De afgelopen weken na de EK-kwalificatie heb ik me erover gebogen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen