Toekomst Advocaat ongewis na weggeven zege

Reacties

De toekomst van Dick Advocaat als manager van Sunderland blijft uiterst onzeker. De Nederlandse coach stevende zaterdagmiddag op zijn eerste zege van het Premier League-seizoen af, maar zag West Ham United - na een rode kaart voor Jeremain Lens - dat feestje nog bederven: 2-2.

Toekomst Advocaat ongewis na weggeven zege

In de Engelse pers werd voorafgaand aan het thuisduel van Sunderland volop aandacht gegeven aan de positie van Advocaat. De man die de club vorig seizoen voor degradatie behoedde zou zijn lot bezegelen als een zege vanmiddag uit zou blijven, hoewel de Hagenaar vrijdag zelf nog aangaf niet te willen opstappen.

In de eerste helft leek de ploeg van Advocaat op weg om een einde te maken aan die ellende. Na tien minuten opende Steven Fletcher de score bij een ingestudeerde vrije trap van Yann M'Vila, die de bal teruglegde.

In de 22ste minuut trok Lens, die in tegenstelling tot de negentig minuten op de bank zittende Patrick van Aanholt wel in de basis stond, de aandacht naar zich toe. De op de flank gestarte aanvaller veroverde zelf met storend werk de bal en werd vervolgens bediend door M'Vila. De gracieuze stift die de Oranje-international vervolgens in huis had, kreeg alleen maar meer cachet omdat de bal via de onderkant van de lat in het doel verdween.

Op slag van rust moest Advocaat een eerste teleurstelling verwerken toen Carl Jenkinson van zo'n ruim tien meter binnenschoot. Na rust ging het vervolgens mis voor Sunderland, dat tot vandaag in zeven duels pas twee punten had verzameld. Eerst kreeg Lens voor een overtreding (een domme tackle) op Winston Reid zijn tweede gele kaart en drie minuten later was het al 2-2. Dimitri Payet zorgde voor teleurstelling bij het thuispubliek door een rebound te benutten. De Fransman kreeg die rebound omdat Costel Pantilimon de bal zeer slecht verwerkte.

Hoewel West Ham zeker nog kansen kreeg, hield Sunderland vervolgens wel stand met tien man. De hekkensluiter heeft nu drie punten, net zo veel als het eveneens dramatisch aan het seizoen begonnen Newcastle United. West Ham blijft ondertussen uitermate goed presteren in de Premier League. Met veertien punten is de ploeg - die eerder uit bij Arsenal, Liverpool en Manchester City won - subtopper.  In het geval van Advocaat is de vraag vooral hoelang hij nog manager blijft en wil blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.