Toch teleurstelling Real na nieuwe Houdini-act

Real Madrid heeft woensdagavond verzuimd de koppositie in La Liga te heroveren door ondanks een comeback met tien man punten te morsen tegen Las Palmas: 3-3. Daardoor staat Barcelona na de 6-1 overwinning op Sporting Gijón bovenaan in Spanje.

Real verloor vorige week woensdag van Valencia (2-1) en was zondagavond nog op miraculeuze wijze ontsnapt aan puntenverlies op bezoek bij Villarreal (2-3) dankzij invallers Isco en Álvaro Morata. Met dat duo woensdagavond in de basis was de ploeg van Zinedine Zidane er alles aan gelegen snel korte metten te maken met Las Palmas. Morata leek al na dertig seconden de score te openen uit een voorzet van Gareth Bale, maar werd teruggefloten wegens buitenspel.

In de achtste minuut was het alsnog raak toen Isco na een steekpass van Mateo Kovacic wel aan de buitenspelval ontsnapte, maar de bezoekers sloegen razendsnel terug. Tana draaide eenvoudig weg bij Sergio Ramos en joeg de bal achter doelman Keylor Navas. Daarmee kreeg Las Palmas loon naar werken, want de brutaal spelende eilandclub had bij de terugkeer van Jesé in Estadio Santiago Bernabéu aanvankelijk meer balbezit (!) dan de thuisploeg.

Real kon dat zich aanvankelijk nog permitteren, maar vlak na rust ging het helemaal mis. Eerst omdat Bale in korte tijd twee gele kaarten incasseerde voor het van achteren neerhalen en het omver duwen van Jonathan Viera, vervolgens omdat Ramos met een keepersactie in de eigen zestien een strafschop veroorzaakte. Viera benutte de penalty, al zat Navas er nog met een hand aan. En dus moest Real met een man minder in de achtervolging.

Die klus werd alleen maar moeilijker toen Navas drie minuten later miszat toen hij ver uit zijn doel kwam bij een lange bal. Kevin-Prince Boateng hoefde voor het lege doel alleen nog maar binnen te schuiven: 1-3. Het in comebacks gespecialiseerde Real voerde de druk met tien man desondanks op. Ramos raakte al snel de lat en een doelpunt van Morata werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Las Palmas mocht na vier nederlagen op rij daardoor hopen op een zege.

Vijf minuten voor tijd kreeg de middenmoter het toch nog benauwd toen Cristiano Ronaldo een strafschop benutte. In de 89ste minuut kopte de Portugees ook nog op fraaie wijze de gelijkmaker binnen uit een corner: 3-3. De in Madrid teruggekeerde Jesé was toen al naar de kant, nadat uitgerekend hij een goede kans op de 1-4 had gemist. Toch zorgde Las Palmas ervoor dat Real de koppositie aan Barcelona moet laten. De Madrilenen hebben een punt minder en nog een wedstrijd tegoed.