Real klimt na miraculeuze comeback weer over Barça heen

Real Madrid heeft de koppositie in La Liga heroverd op Barcelona. De ploeg van trainer Zinedine Zidane won in een bijzonder spectaculair duel met 2-3 van Villarreal.

Lange tijd leek Real op weg naar een nieuwe flater. Eerder deze week werd er al verloren van Valencia (2-1) en ook tegen Villarreal ging het in de tweede helft helemaal mis. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar door een bijzonder indrukwekkende comeback hield Real toch nog drie punten over aan de lastige uitwedstrijd tegen de subtopper uit La Liga.

Villarreal had aanvankelijk simpelweg het betere van het spel en kwam nauwelijks in gevaar tegen het inspiratieloze Real, waar Gareth Bale weer een basisplaats had. Karim Benzema kreeg nog wel een goede kans, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. De 1-0 in de vijftigste minuut kwam dan ook niet als een verrassing. Manuel Trigueros schoot een afvallende bal snoeihard achter doelman Keylor Navas.

De treffer bleek Real nog niet te hebben wakkergeschud, want zes minuten later was het wederom raak. Na een goede steekpass van Bruno Soriano troefde Cedric Bakambu zijn directe tegenstander Sergio Ramos af om vervolgens koeltjes af te ronden: 2-0. Cristiano Ronaldo was met een schot op de paal dicht bij de 2-1, maar Real had pech. Even later was het alsnog raak toen Bale zijn zevende van het seizoen maakte door een strakke voorzet van Dani Carvajal binnen te koppen.

Gareth Bale stond bij Real Madrid voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis. De Welshman was direct trefzeker, maar viel ook geblesseerd uit.

Het bleek de opmaat voor een twintig minuten durend slotoffensief, dat al in de 71ste minuut resultaat opleverde. Bruno Soriano kreeg de bal tegen zijn hand en de bal ging op de stip. Villarreal was woedend, waardoor het minuten duurde voordat Cristiano Ronaldo aan kon leggen. De Portugees liet zich echter niet gek maken en schoot feilloos raak: 2-2. Het was de 57ste keer dat Ronaldo een strafschop benutte in La Liga, waarmee hij recordhouder is. Hugo Sánchez maakte er 56, Lionel Messi staat op 43.

Villarreal kwam er na de gelijkmaker totaal niet meer aan te pas. De ploeg liep massaal achteruit en speelde Real daarmee in de kaart. In de 84ste minuut completeerde de Spaanse grootmacht de sensationele comeback toen invaller Álvaro Morata een voorzet van Marcelo binnenkopte: 2-3.

Door de miraculeuze ontsnapping is Real weer koploper, met één punt meer dan Barcelona dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Villarreal staat zesde. Een smetje op de zege van Real is dat Bale in de slotfase geblesseerd uitviel met een blessure aan dezelfde enkel die hem de afgelopen maanden aan de kant hield.