Toch nog eerste plek voor Wenger: Arsenal de topverdiener

Reacties

Arsenal en manager Arsène Wenger mogen dit seizoen voornamelijk kritiek gehad hebben omdat een titel er weer niet in zat, maar de Londenaren zijn op een andere ranglijst toch eerste geworden. The Gunners harkten het meeste prijzen- en tv-geld binnen in de Premier League.

Toch nog eerste plek voor Wenger: Arsenal de topverdiener

Arsenal werd op de laatste speeldag van de Premier League nog wel tweede omdat rivaal Tottenham Hotspur op de laatste speeldag met 5-1 verloor van het gedegradeerde Newcastle United.

Arsenal mocht in totaal 128 miljoen euro bijschrijven. Dertig miljoen daarvan werd overgemaakt vanwege de tweede plek. Leicester kreeg voor de titel 31,8 miljoen euro maar werd een stuk minder live op tv uitgezonden en moet het daardoor doen met een totaalbedrag van 118 miljoen euro. Van Arsenal werden immers 27 wedstrijden live uitgezonden, terwijl een wedstrijd van de stuntploeg van Leicester City dertien keer in zijn geheel bekeken kon worden. Ook Manchester United en Manchester City haalden uit die inkomstenpost meer dan Leicester City.

Door de nieuwe deal gaan de tv-gelden in Engeland alleen nog maar stijgen. Zo werd berekend dat Arsenal bij eenzelfde prestatie volgend seizoen 193 miljoen zou ontvangen.

Bekijk hier de hele ranglijst die The Daily Mail samenstelde en na afloop van de laatste speelronde nog wat bijstelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.