Toch niet een leven lang rood-wit: Bayern München presenteert nieuw thuistenue

Reacties

Bayern München heeft maandagochtend zijn thuistenue voor het aankomende seizoen gepresenteerd. Der Rekordmeister gaat zijn wedstrijden in de Allianz Arena in een volledig rode outfit afwerken. Daar zijn behoorlijk wat supporters verbolgen over.

Toch niet een leven lang rood-wit: Bayern München presenteert nieuw thuistenue
© Bayern München

Bayern heeft wel vaker in rode shirts gespeeld, maar daar zat dan altijd nog een beetje wit in. Komend seizoen is dat niet zo. En dat terwijl de tekst "Rot & Weiß ein Leben lang" (rood en wit een leven lang) een clubmotto is van Bayern. Deze tekst staat in het huidige thuisshirt zelfs in de halsband geschreven.

Het nieuwe shirt van leverancier Adidas bestaat uit drie verschillende tinten rood, met verticale strepen die bestaan uit ruitjes. De bekende strepen van het kledingmerk zijn zwart. Het broekje en de sokken zijn ook rood.

Bayern zal het nieuwe thuistenue al in dit seizoen gaan dragen. Komende zondag speelt de afgetreden kampioen in eigen huis tegen VfL Wolfsburg en kunnen de supporters de spelers in de volledig rode outfits aan het werk zien. Twee dagen daarvoor debuteert de vrouwenploeg in de Duitse bekerfinale (ook tegen Wolfsburg) overigens in het tenue.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.