Titelverdediger Ivoorkust loopt direct averij op

Titelverdediger Ivoorkust heeft geen indruk kunnen maken in zijn eerste wedstrijd op het toernooi van de Afrika Cup. In Groep C werd er niet gescoord in een bloedeloos duel met Togo: 0-0. Hoewel Ivoorkust met heel wat sterren aantrad, wist de ploeg het publiek in Gabon maar mondjesmaat te vermaken.

Ivoorkost begon met spelers als Eric Bailly (Manchester United), Serge Aurier (Paris Saint-Germain) en Salomon Kalou (Hertha BSC) in de basis. Ook was er in het hart van de verdediging een plekje ingeruimd voor ADO Den Haag-speler Wilfried Kanon. Wilfried Bony, ex-Vitesse, begon op de bank en mocht twintig minuten voor tijd invallen.

De titelverdediger, De Oranje Olifanten wonnen het toernooi in 2015, kon echter geen indruk maken. Sterker nog, in de eerste helft waren de beste kansen voor Togo. Zo waagde aanvoerder Emmanuel Adebayor na een klein half uur een poging. De 32-jarige aanvaller schoot echter ver over. Sinds zijn contract bij Crystal Palace afgelopen zomer afliep, zit de spits zonder club. Een paar minuten na de poging van Adebayor stuitte landgenoot Mathieu Dossevi op Ivoorkust-doelman Sylvain Gbohouo. Togo had vlak voor rust een strafschop tegen moeten krijgen. De scheidsrechter zag een handsbal van Adama Traoré in het eigen strafschopgebied echter over het hoofd.

Na de pauze probeerde Ivoorkust wat meer druk op het doel van De Sperwers te produceren, maar daar slaagde de ploeg van bondscoach Michel Dussuyer maar mondjesmaat in. Vlak voor tijd kreeg Aurier nog wel een kans, maar hij miste. Aangezien Togo aanvallend weinig kon klaarspelen, bleef het 0-0.

In dezelfde groep staan maandagavond DR Congo en Marokko tegenover elkaar (aftrap 20.00 uur).