Mané bezorgt Senegal vliegende start op Afrika Cup

Senegal heeft in zijn openingswedstrijd in Groep B van het toernooi om de Afrika Cup afgerekend met Tunesië. Al na een halfuur was de eindstand bepaald: 0-2.

Het was Tunesië dat de West-Afrikanen in het zadel hielp, want in de tiende minuut veroorzaakte Aymen Abdennour met een totaal verkeerd getimede tackle op Cheikhou Kouyaté een penalty. Sadio Mané ontfermde zich over het buitenkansje en de Senegalese sterspeler maakte geen fout: 0-1.

Twintig minuten later bepaalde Kara de eindstand op 0-2. De verdediger kopte raak na een corner van Baldé Keita. Van die tweede tegenslag kwam Tunesië niet meer terug, hoewel Kara de Noord-Afrikanen nog wel bijna te hulp schoot door de bal tegen zijn eigen kruising te schieten (zie onder).

Senegal grijpt daardoor de macht in Groep B, waarin Algerije en Zimbabwe eerder op de zondag met 2-2 gelijkspeelden. Donderdag staan in deze groep Algerije - Tunesië en Senegal - Zimbabwe op het programma.