Titelstrijd Nederland: koploper op bezoek bij hekkensluiter

Reacties

Ajax verdedigt zaterdag in een uitwedstrijd tegen SC Cambuur de koppositie in de Eredivisie, terwijl PSV thuis speelt tegen Willem II. VI zet de programma's op een rij.

Titelstrijd Nederland: koploper op bezoek bij hekkensluiter

Ajax staat sinds de 2-0 zege op 20 maart in Eindhoven weer bovenaan in de Nederlandse competitie. Daar kwam ook afgelopen weekend geen verandering in. De ploeg van trainer Frank de Boer won na een goede eerste helft met 3-0 thuis van PEC Zwolle.

PSV had een zware uitwedstrijd tegen AZ op het programma, maar de regerend kampioen doorstond die ondanks twee late tegentreffers goed. De ploeg van trainer Phillip Cocu stond na een uur met 4-0 voor, won uiteindelijk met 4-2 en hield de achterstand op Ajax beperkt tot twee punten.

Daarmee lijkt PSV de lastigste horde van de laatste fase in de Eredivisie te hebben overleefd, al volgen er nog uitduels met Roda JC Kerkrade en PEC Zwolle. Ajax moet komende zaterdag het hoofd koel houden op bezoek bij hekkensluiter SC Cambuur, dat de punten hard nodig heeft. Tijdens de laatste competitieronde staat ook nog een bezoek aan De Graafschap gepland.

Programma Ajax
Datum Wedstrijd
09/04 SC Cambuur - Ajax
17/04 Ajax - FC Utrecht
20/04 SC Heerenveen - Ajax
01/05 Ajax - FC Twente
08/05 De Graafschap - Ajax
Programma PSV
Datum Wedstrijd
09/04 PSV - Willem II
16/04 Roda JC Kerkrade - PSV
19/04 PSV - Vitesse
01/05 PSV - SC Cambuur
08/05 PEC Zwolle - PSV

De volledige stand en het programma van de Eredivisie zijn hier te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.