PSV mist gekwetste Guardado in cruciale weken

Reacties

PSV kan in de jacht op de titel de komende weken niet beschikken over Andrés Guardado. De Mexicaanse spelverdeler heeft een beschadiging opgelopen aan een bovenbeenspier, bleek uit nader onderzoek.

PSV mist gekwetste Guardado in cruciale weken

Guardado liep de kwetsuur op tijdens de afsluitende training voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen AZ (4-2 zege, red.). De middenvelder werkt voorlopig een herstelprogramma af, melden de Eindhovenaren op de clubsite, maar wanneer trainer Phillip Cocu weer een beroep op hem kan doen is nog onduidelijk.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Guardado geblesseerd toe moet kijken. Eerder deze jaargang speelden een enkelblessure en hamstringklachten hem al eens parten. Daardoor miste hij al vijf competitieduels, twee bekerwedstrijden en het Champions League-treffen met CSKA Moskou. Met de confrontatie tegen de Alkmaarders kwam er afgelopen zaterdag een negende wedstrijd bij.

Titelstrijd
De blessure van Guardado komt voor PSV nu op een wel erg ongelegen moment. De regerend landskampioen heeft als huidige nummer twee van de Eredivisie een achterstand van twee punten op koploper Ajax. Er staan voor de Eindhovenaren nog vijf competitiewedstrijden op het programma, tegen achtereenvolgens Willem II, Roda JC Kerkrade, Vitesse, SC Cambuuur en PEC Zwolle.

Programma PSV
Datum Wedstrijd
09/04 PSV - Willem II
16/04 Roda JC Kerkrade - PSV
19/04 PSV - Vitesse
01/05 PSV - SC Cambuur
08/05 PEC Zwolle - PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.