Titelhouder Sevilla bekert verder ondanks blunders Beto

Reacties

Ondanks twee fouten van doelman Beto is Sevilla nog altijd in de race om de Europa League te prolongeren. Zenit Sint-Petersburg leek af te stevenen op een verlenging, maar na de 2-1 zege van zeven dagen terug sloegen de Spanjaarden in de slotfase weer genadeloos toe. Invaller Kevin Gameiro bezegelde de halvefinaleplaats: 2-2.

Titelhouder Sevilla bekert verder ondanks blunders Beto

Sevilla verschafte zichzelf vorige week in de slotfase ook al een goede uitgangspositie. In Rusland kwam de titelhouder ook goed uit de startblokken. Carlos Bacca, zeven dagen terug de maker van de belangrijke 1-1, benutte al na zes minuten een strafschop. De Colombiaanse spits mocht aanleggen nadat Vitolo door Luís Neto ten val was gebracht.

De ploeg van trainer Unai Emery verloor in de maanden maart en april nog geen wedstrijd en dat bleek tegen Zenit. De Russische koploper werd het initiatief gegund, maar vond geen gaten in de defensie waartegen Feyenoord eind november nog twee keer scoorde (2-0). Ook Hulk, in februari nog de beul van PSV met twee treffers, stond machteloos.

Net als vorige week was Carlos Bacca trefzeker. Uit een strafschop maakte hij zijn 22ste officiële treffer van het seizoen.
Net als vorige week was Carlos Bacca trefzeker. Uit een strafschop maakte hij zijn 22ste officiële treffer van het seizoen.

Een fout van Beto bracht daar verandering in. De Portugese sluitpost, in de finale van vorig seizoen nog de grote held met twee gestopte strafschoppen, verzuimde een Russische lange bal klemvast te pakken, met de gelijkmaker van Salomón Rondón tot gevolg. Het gaf Zenit hernieuwd vertrouwen, temeer omdat Beto ook daarna een bron van onrust bleef. Zo schoot hij de bal via Rondón bijna in zijn eigen doel.

Een tegengoal bleef Sevilla niet bespaard toen Beto er andermaal niet goed uitzag. Hulk zag dat de onzeker ogende doelman ver van zijn lijn stond en profiteerde daar van grote afstand optimaal van, al ging dat wel met het nodige geluk. Via de lat en de rug van de mistastende sluitpost ging de bal over de lijn (foto boven). Rondón gaf nog het laatste zetje, maar dat was niet meer nodig: 2-1.

Beto leek daarmee uit te groeien tot de schlemiel van de avond, maar voorkwam met twee uitstekende reddingen vervolgens wel een derde goal van Zenit. Dat zag alle hoop op een plek bij de laatste vier vervliegen toen invaller Gameiro vijf minuten voor tijd bij een counter profiteerde van de ruimte in de Russische defensie. Daardoor maakt Sevilla nog altijd kans om de titel te prolongeren en kan er vrijdag door de uitschakeling van Zenit gewoon worden geloot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.