Slotoffensief Sevilla wordt Zenit fataal

Reacties

Sevilla heeft in het laatste kwartier alsnog toegeslagen tegen Zenit Sint-Petersburg. In Sevilla eindigde de eerste kwartfinale-wedstrijd in de Europa League in 2-1 dankzij de invallers Carlos Bacca en Denis Suárez.

Slotoffensief Sevilla wordt Zenit fataal

Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat de eerste prioriteit van de huidige nummer vijf van de Primera División bij de Spaanse competitie ligt. Trainer Unai Emery liet sterkhouders Carlos Bacca en Vitolo namelijk buiten de basis.

Uitgerekend invaller Bacca maakte een kwartier voor tijd het verschil bij de thuisploeg. De Colombiaan maakte amper tien minuten na zijn entree met een fraaie kopbal bij de tweede paal de 1-1. En daar bleef het niet bij. Suárez, een andere invaller aan de kant van Sevilla, bepaalde in de slotfase namelijk de eindstand op 2-1 met een fraaie volley.

En dat terwijl Zenit lange tijd op weg leek naar de zege. Na een half uur opende de Russische topclub, zonder de geschorsten Domenico Criscito, Danny en Hulk, de score via Alexander Ryazantsev. De 28-jarige Rus kwam op over de linkerkant en haalde tot twee keer toe verwoestend uit. Op de tweede poging van Ryazantsev moest doelman Sergio Rico uiteindelijk het antwoord schuldig blijven.

Het duel in Sevilla stond onder leiding Scheidsrechter Bas Nijhuis, die vier gele kaarten trok. Volgende week donderdag staat de return op het programma in Sint-Petersburg met als inzet een plaats bij de laatste vier in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.