Timber: 'Leuk en bijzonder om tegen Dzeko te spelen'

Reacties

Jurriën Timber was twee jaar oud toen Edin Dzeko zijn debuut in een Europese wedstrijd maakte. Donderdag staan beide spelers tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Timber heeft er zin in.

Timber: 'Leuk en bijzonder om tegen Dzeko te spelen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

De jonge verdediger schoof woensdag naast trainer Erik ten Hag aan bij de persconferentie in aanloop naar de clash met AS Roma. Ten Hag benadrukte dat de Italianen een selectie van 25 topspelers hebben. Dzeko is de meest gerenommeerde naam van het stel, de 35-jarige Bosniër hoort al ruim een decennium bij de beste spitsen van Europa.

Via Tsjechië kwam Dzeko in 2007 in Duitsland terecht bij VfL Wolfsburg. Daar vormde hij een koningskoppel met de Braziliaan Grafite. Samen bezorgden ze Wolfsburg in 2009 een historische landstitel, nog altijd de enige in de clubhistorie. Het leverde Dzeko uiteindelijk een fraaie transfer naar Manchester City op.

In Engeland speelde de spits een belangrijke rol bij het binnenhalen van de eerste prijzen na de lucratieve overname. Hoewel zijn cijfers in Manchester uitstekend waren, kwam Dzeko toch steeds meer in de schaduw van Sergio Agüero te staan en dus vertrok hij in 2015 naar Rome. Daar was hij de afgelopen jaren in 250 officiële wedstrijden goed voor 116 doelpunten, alleen Francesco Totti en Roberto Pruzzo scoorden vaker in de geschiedenis van de Giallorossi.

Die staat van dienst is ook Timber bekend, zo gaf de jonge Ajacied woensdag toe. 'Ik ga me niet anders voorbereiden dan bij andere spitsen, maar het is wel leuk. Niet per se spannend, maar wel leuk. Ik ken hem nog van toen ik nog jong was, toen speelde hij al bij Manchester City. En nu mag ik tegen hem spelen, het is wel bijzonder om tegen zo'n ervaren spits te spelen', zei de verdediger.

Het is overigens maar de vraag of Dzeko donderdag in de basis staat. Trainer Paulo Fonseca geeft dit seizoen ook regelmatig de voorkeur aan Borja Mayoral, zoals in de laatste Europese wedstrijd van Roma, uit tegen Shakhtar Donetsk (1-2 winst).

Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.