Tiental Ajax luistert afscheidsduel De Boer op met zege

Reacties

Ajax heeft de afscheidswedstrijd van trainer Frank de Boer opgeluisterd met een zege op Liaoning Whowin FC (0-2). Deze oefenpartij maakt deel uit van de Aziatische trip van de Amsterdammers.

Tiental Ajax luistert afscheidsduel De Boer op met zege

Voor een slordige veertigduizend toeschouwers in het Olympisch Stadion in Shenyang stuurde De Boer Ajax in de sterkst denkbare opstelling het veld in. Enige verrassing was misschien de voorkeur die Jairo Riedewald kreeg boven Mitchell Dijks.

Ajax begon sterk aan het duel en Joël Veltman bekroonde die goede openingsfase na ruim een kwartier met de openinstreffer. De verdediger kopte na een corner van dichtbij raak, waarna Amin Younes even later zelfs de kans kreeg om de marge te verdubbelen.

Na tweemaal geel en dus rood voor Kenny Tete moest Ajax vlak voor rust met tien man verder. Jasper Cillessen maakte de grootste kans voor de thuisclub onschadelijk, voordat De Boer zijn elftal in de slotfase nog flink omgooide.

Een van de invallers was Mike van der Hoorn, die vijf minuten voor tijd over de bal trapte maar een speler van Liaoning Whowin uiteindelijk in eigen doel zag schieten (0-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.