Tiende opeenvolgende zege Celtic, Rangers blijft bij

Celtic heeft de heroïsche gewonnen Old Firm (1-0) van vorige week woensdag gevolg kunnen geven. Op bezoek bij hekkensluiter Dunfermline Athletic boekte de formatie van manager Neil Lennon (foto) een even geroutineerde als eenvoudige 0-3 zege.

Verdediger Charlie Mulgrew maakte op slag van de zeventigste minuut uit een vrije trap de derde treffer. Zijn ploeggenoten Anthony Stokes en Victor Wanyama hadden Celtic – spelend zonder de geblesseerde Glenn Loovens – al vóór rust op een comfortabele voorsprong gebracht.

Voor Celtic was het de tiende opeenvolgende gewonnen competitiewedstrijd. De laatste keer dat de hoofdmacht in de Premier League punten morste was op 29 oktober tegen Hibernian (0-0). Deze reeks heeft ertoe geleid dat The Bhoys de begin november nog vijftien punten tellende achterstand op Glasgow Rangers volledig heeft weggepoetst.

The Gers herstelden zich op Ibrox Park tegen Motherwell, de nummer drie van de competitie, met eveneens een 3-0 zege. Dankzij de treffers van David Healy, Sone Aluko en Stephen Craigan blijft de achterstand op Celtic twee punten.

Overige uitslagenDundee United-Aberdeen 1-2Hibernian-Heart of Midlothian 1-3Kilmarnock-Saint Mirren 2-1 Foto: VI Images