Tiendalli terug naar Swansea voor laatste competitieduels

Reacties

Vanwege de blessure van Jordi Amat is Dwight Tiendalli teruggehaald door Swansea City. De 29-jarige rechtsback was uitgeleend aan Middlesbrough.

Tiendalli terug naar Swansea voor laatste competitieduels

De 23-jarige Amat miste zaterdag al de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Stoke City door zijn blessure. Een scan wees later uit dat de Spaanse verdediger een middenvoetsbeentje heeft gebroken en hierdoor de rest van het seizoen niet beschikbaar is. Daarop heeft de club besloten de verhuurperiode van Tiendalli te beëindigen.

Tiendalli kwam in september 2012 transfervrij over naar de ploeg uit Wales. Sindsdien speelde hij 46 officiële duels waarin hij één keer scoorde. De voormalige FC Twente-speler werd eind maart uitgeleend aan Middlesbrough en speelde twee duels voor de ploeg uit het Championship. Voor Swansea kwam hij dit seizoen vóór zijn tijdelijke vertrek tot zes optredens in officiële wedstrijden.

Tiendalli is komende maandag in het uitduel met Arsenal al beschikbaar voor de ploeg van Garry Monk. Met nog drie duels te gaan in de Premier League maakt Swansea nog kans op een plek die recht geeft op Europees voetbal. De achterstand op nummer zeven Southampton bedraagt vier punten. Als Arsenal de FA Cup wint, geeft ook die positie toegang tot de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.