Tien man Gladbach maken einde aan slechte reeks

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft de bittere nasmaak van een slechte week met tien man weggespoeld. SV Darmstadt 98 was het slachtoffer (3-2).

Tien man Gladbach maken einde aan slechte reeks

Na een beroerde start van het seizoen had Mönchengladbach zich van een compleet andere kant laten zien, met de 3-1 zege op Bayern München als hoogtepunt van de reeks. Maar daarna kwam de klad er weer in, met drie nederlagen op rij in verschillende competities.

Tegen Darmstadt dreigde het weer mis te gaan voor Die Fohlen, die hadden verloren van achtervolgens Manchester City (Champions League), Bayer Leverkusen (Bundesliga) en Werder Bremen (DFB-Pokal).

Marcel Heller opende na 28 minuten de score namens de gasten. Tien minuten later pakten meer donkere wolken zich samen boven Borussia Park, toen Granit Xhaka zich liet provoceren door Peter Niemeyer (ex-FC Twente) en vanwege zijn reactie de rode kaart kreeg.

Maar met een man minder stelde Gladbach orde op zaken. De doelpunten van Lars Stindl en Havard Nordtveit boden weer zicht op een overwinning, die na de gelijkmaker van Sandro Wagner echter opnieuw in gevaar kwam. Maar Oscar Wendt zorgde voor de verrassende ontknoping door in de 86ste minuut de 3-2 te maken.

Dankzij de zege gaat Mönchengladbach als nummer vier de winterstop in, waar Darmstadt genoegen moet nemen met de dertiende plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.