Tien man Cambuur verslaan hekkensluiter Jong PSV dankzij omhaal

Reacties

SC Cambuur heeft maandag Jong PSV verslagen in de Keuken Kampioen Divisie dankzij een omhaal van verdediger Calvin Mac-Intosch. Daardoor houdt de ploeg van Henk de Jong aansluiting met De Graafschap en NAC Breda.

Tien man Cambuur verslaan hekkensluiter Jong PSV dankzij omhaal
Jong PSV
Jong PSV
0 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

De trainer van Cambuur hield rekening met een lastige wedstrijd op De Herdgang, ook al stonden de beloften met vier punten op de laatste plek. Veel spelers maakten de afgelopen jaren de overstap naar de hoofdmacht van PSV, waardoor de reserveploeg tal van nieuwe gezichten kent.

Jong PSV bood in het eerste half uur goed partij aan SC Cambuur. De Amerikaanse spelmaker Richard Ledezma en Club Brugge-huurling Cyril Ngonge waren gevaarlijk voor de thuisploeg. Maar de grootste kansen waren voor Cambuur-aanvallers Robert Mühren en Issa Kallon, die de paal raakte.

In aanloop naar de tweede helft grepen de bezoekers het initatief. Dat dreigden ze te verliezen, toen Robin Maulun in de 63ste minuut een rode kaart kreeg voor een tackle van achteren op Claudio Gomes, de Portugees die PSV huurt van Manchester City. Maar drie minuten later sloeg Cambuur met tien man toe: Mac-Intosch stal de show met een doeltreffende omhaal.

Ondanks verwoede pogingen van Jong PSV trok Cambuur de zege over de streep. Daardoor stijgt het elftal naar plek drie op de ranglijst, twee punten achter koploper De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.