Tien Feyenoord-spelers in de slotfase langs tiental ADO

Feyenoord heeft tegen ADO Den Haag in de slotfase met 3-2 gewonnen. Het duel, dat pas in de tweede helft echt tot leven kwam, eindigden beide teams met tien man. Feyenoord bleek uiteindelijk de sterkste en verlengde de ongeslagen reeks in competitiewedstrijden in de eigen Kuip tot negentien duels.

Feyenoord en ADO Den Haag hadden in de eerste helft grote moeite om voor gevaarlijke momenten te zorgen, maar toch waren er drie doelpunten te noteren. De eerste twee vielen na een kwartier in een tijdsbestek van twee minuten. Feyenoord kwam op voorsprong dankzij Pellè, die de bal via het been van ADO-verdediger Tom Beugelsdijk langs doelman Gino Coutinho schoot.

De Kuip was nog niet klaar met juichen, of ADO had alweer gelijk gemaakt. Mike van Duinen tikte een voorzet van Tjaronn Chery achter de teruggekeerde keeper Erwin Mulder. Feyenoord-verdediger Bruno Martins Indi had in beide goals een aandeel. Bij de 1-0 schoof hij van achteruit in en speelde Pellè aan in het zestienmetergebied. Vervolgens was hij vlak voor het eigen doel echter niet in staat om de inlopende Van Duinen af te stoppen.

Feyenoord en ADO konden daarna tijdelijk voor weinig spektakel zorgen, maar vlak voor rust kwamen de Rotterdammers toch weer op voorsprong. Pellè werd tijdens een luchtduel volgens scheidsrechter Ruud Bossen onreglementair uit balans gebracht door Kenneth Omeruo en gaf een strafschop. Lex Immers mocht vanaf elf meter aanleggen tegen zijn oude club en schoof kalm binnen (foto onder). Waar over de strafschop van Feyenoord al enige twijfel bestond, wekte Bossen twaalf minuten na rust verbazing bij de thuisclub toen hij een penalty toekende aan ADO en Martins Indi met rood van het veld stuurde. De Oranje-international zou volgens Bossen Van Duinen het scoren op ongeoorloofde wijze hebben belet, terwijl de aanvaller van ADO ogenschijnlijk vooral door eigen toedoen naar de grond ging.

Kort nadat Holla de stand vanaf de stip op 2-2 had gezet, reduceerde Bossen ook het ADO-elftal tot tien spelers. Beugelsdijk werd van het veld gestuurd, omdat hij met de elleboog vooruit een kopduel aanging met Immers. Kort daarna sloeg de vlam helemaal in de pan, toen Pellè een bodycheck gaf aan Holla na een woordenwisseling met hem en Vito Wormgoor. Bij dat vergrijp hield Bossen de kaarten echter op zak.

Koeman probeerde vervolgens met het inbrengen van Jean-Paul Boëtius voor Wesley Verhoek nog een overwinning af te dwingen. In een hectisch laatste kwartier zette Feyenoord nog aan en misten Immers en vooral Pellè uit voorzetten van Boëtius en Ruben Schaken kansen om de Rotterdammers op 3-2 te zetten. Die kwam er echter alsnog toen Chery een kopbal van Stefan de Vrij (foto), die naast zou gaan, in eigen doel knikte. In blessuretijd hield Mulder Feyenoord nog op de been bij een schot van Dion Malone.

Zo houdt Feyenoord voor het eerst dit seizoen drie punten over aan een vierde wedstrijd waarin het met tien man kwam te staan. In de vorige drie duels speelde het gelijk tegen respectievelijk SC Heerenveen (1-1), FC Groningen (2-2) en NAC Breda (2-2). Feyenoord staat voorlopig vierde met 34 punten, maar Ajax kan later vandaag weer langszij komen. ADO is negende met twintig punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.