Thomas Müller, het gezicht van een gouden generatie

Reacties

Grote kans dat Louis van Gaal donderdagavond om 21.00 uur met een glimlach inschakelt op Duitsland-Polen. Om te genieten van een van zijn grootste ontdekkingen van dit decennium: Thomas Müller. Of genieten, het is eerder trots. De 26-jarige aanvaller is niet bepaald de meest gepolijste voetballer. 'Ik heb zelden zo’n komische voetballer gezien', zei Thomas Müller eens over Thomas Müller.

Thomas Müller, het gezicht van een gouden generatie

In de EK-special van VI staat een groot portret van een van de gezichten van de gouden generatie Duitse voetballers. 'Een mensenvanger', aldus teampsycholoog Hans-Dieter Hermann van Die Mannschaft. 'Thomas heeft een open karakter en zorgt daardoor voor integratie, ook buiten het veld. Met zijn onverkrampte, vrolijke en positieve houding steekt hij iedereen in zijn omgeving aan. Anderen gaan mee op die energie.' Energie die twee jaar geleden de wereldtitel opleverde, onder meer dankzij vijf treffers van Goofy met de kromme benen.

Thomas Müller is dan ook ongekend populair. De voormalig misdienaar heeft geen tatoeages, heeft de haren niet gemodelleerd naar een hanenkam en rijdt niet in een Batmobiel. Een doelpunt viert hij niet door een imposant bovenlichaam te showen of rare dansjes uit te voeren. Müller juicht nog ouderwets, met gebalde vuisten en een oerkreet, zoals je elk weekeinde ook op de amateurvelden tegenkomt. Hij is een afgeleide van jezelf, maar dan net iets beter.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.