Thijssen verbijsterd na 'crazy end' bij Brisbane Roar

Frans Thijssen heeft in zijn loopbaan al veel meegemaakt. Zondag viel de voormalig Oranje-international als trainer van Brisbane Roar van zijn stoel toen hij kennismaakte met de regels in de A-League.

Het thuisduel met Wellington Phoenix werd in de 73ste minuut, bij een 1-2 achterstand, gestaakt vanwege extreme regenval. Thijssen vernam evenwel dat de tussenstand als eindresultaat de boeken in zou gaan. Op basis van Rule 22.22 worden wedstrijden in de A-League die vóór rust zijn onderbroken compleet overgespeeld. Gebeurt dit tijdens de tweede helft, dan geldt de tussenstand als einduitslag.

'Dit heb ik nog nooit meegemaakt', foetert Thijssen in Australische media. 'Als je altijd in Europa hebt gewerkt en nu dit ziet… Dit is een crazy end.'

Door het 1-2 verlies staat Brisbane Roar in de A-League nu op vier punten van de felbegeerde zesde plaats, die deelname aan de Finals garandeert. Extra zuur voor Thijssen was dat de vierde official opdracht gaf de wedstrijd te beëindigen op het moment dat Brisbane Roar een vrije trap had, net buiten het strafschopgebied van Wellington Phoenix.

Thijssen: 'We willen een competitie met een eerlijk verloop. Brisbane krijgt een vrije trap op een gevaarlijke positie en je fluit af, dat is géén eerlijke competitie. Hierover ben ik enorm teleurgesteld. Zelfs Adelaide United en Perth Glory zullen hier niet blij mee zijn. Want een van die twee is straks kampioen van deze competitie.'