Thiago keert door knieklachten terug naar Bayern München

Reacties

Thiago Alcântara heeft een knieblessure opgelopen bij de Spaanse ploeg en keert terug naar Bayern München, waar de ernst van zijn kwetsuur verder onderzocht zal worden.

Thiago keert door knieklachten terug naar Bayern München

De 24-jarige middenvelder heeft al eerder last gehad van knieblessures. De vrees bij Spanje was dan ook groot toen hij vrijdag in de wedstrijd tegen Engeland (2-0 winst) al in de 27ste minuut vervangen moest worden. 'Gezien het medisch verleden van Thiago heeft hij de selectie verlaten om behandeld te worden door de medische staff van Bayern München', zegt de Spaanse voetbalbond in een verklaring.

Tegen Engeland stal Mario Gaspar de show met een weergaloos doelpunt. De verdediger van Villarreal brak in de 72ste minuut de ban namens de gastheren met een acrobatische halve omhaal na een voorzet van Cesc Fàbegras. 'Ik kon de bal niet naar de spits spelen, dus maakte ik het zelf af. De waarheid is dat je zelden oefent op dit soort goals, maar het belangrijkste is dat hij raak ging', aldus de bescheiden Gaspar.

'Dit is een prestigieus resultaat tegen een sterke tegenstander', oordeelde bondscoach Vicente del Bosque. 'Ik ben blij dat Diego Costa goed speelde, net als Nolito en Gaspar. Het is de bedoeling dat we tegen België een aantal andere jongens aan het werk gaan zien. Dat maakt ons team sterk.'

Het is waarschijnlijk dat ook Sergio Busquets niet meespeelt in de oefeninterland tegen België. De middenvelder van Barcelona heeft een lichte hamstringblessure overgehouden aan het duel met Engeland, maar zal wel waarschijnlijk wel bij de nationale ploeg blijven. Busquets richt zich op El Clásico van 21 november.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.